Fredag d. 16. marts

 

Brunello Wine Maker's Dinner

Celestino, Costanti, Cupano, Solaria, Talenti & Tassi

 

NU bliver der for alvor trængt... Fredag d. 16. marts, har vi arrangeret en storslået mulighed for at deltage i Brunello Wine Maker's Dinner med intet mindre end alle dette års seks forskellige producenter, fra forskellige områder i Montalcino; Andrea Costanti, Cupano, Celestino Pecci, Solaria, Talenti & Tassi. Det bliver vist en fest

 

Maden og vinen

Vi serverer en skøn 5-retters menu akkompagneret af i alt 14 vine fordelt på 6 Rosso di Montalcinoer og 8 brunelloer (2013, 2012)

 

Pris (kun Mr. Brunello Club - medlemmer)

1.395 per kuvert (køb billet her)

+ Billetgebyr: 25,-

 

Alm. pris

1.595 per kuvert (køb billet her)

+ Billetgebyr: 25,-

_________________________________________________________

 

Producenterne

Celestino Pecci er en far-datter producent, hvor Tiziana Pecci i dag er én af Montalcino's mindretallige, spændende, kvindelige brunello producenter. Hendes far, Celestino Pecci, kæmpede i slutningen af 1960'erne en brav kamp for at lykkes med købet af de marker, ca 350 meter over havet, som familien i dag stadig råder over. Tiziana har de sidste 30 år fulgt sin far tæt og har langsomt overtaget driften i løbet af det seneste årti. Nu er hun i fuld gang med at sætte sit fantastistiske feminine præg på familiens brunello'esiske hjertebarn. Vi smager hendes Rosso i 2015 og Brunello i 2012

 

Andrea Costanti er blandt Montalcino's ubestridte pionerer. I 1860'erne grundlagde Andrea's farfar, Tito Costanti, sammen med Biondi-Santi's skaber, Clemente Santi, forstadiet til hvad vi i dag alle kender som Brunello di Montalcino. Andrea, en mand i sin bedste alder, har udover æren af at videreføre Costanti-klanens Brunello også privilegiet af at være født ind i en familie, der var blandt de aller første til overhovedet at producere vin i Montalcino. Historien går helt tilbage til det 15. århundrede. Vi smager hans Rosso i 2016 og Brunello i 2013

Cupano er ejet af ægteparret Ornella og Lionel som i slutningen af 1990'erne fik mulighed for at forfølge deres drøm om at købe vinmarker i Montalcino. Lionel er oprindelig fra Cognac og gik sine vinskoleår i Bourgogne hvor han mødte guru'en Henry Jayer, hvis filosofi han hurtigt tog til sig og gjorde til sin egen. Cupano er Brunello der kun har været på nye og gamle egetræsfade, således absolut 'moderne' og produceret som ville have gjort afdøde Jayer stolt; elegant, men intensiv, pur og forførende. Vi smager deres Rosso i 2016 og Brunello i 2013

Solaria og Patrizia Cencioni, også en far-datter producent, hvor farmand var med til at stifte Brunello di Montalcino’s konsortium i 1967. Patrizia har kørt produktionen de sidste tre årtier og er nu i gang med et generationsskifte, hvor hendes to døtre skal overtage. Når man ankommer til Montalcino er Solaria en af de første vingårde man får øje på, de ligger nemlig meget centralt i selve Montalcino. Fra Solaria smager vi pigernes Rosso i 2016 og Brunello i 2013

 

Talenti, her får vi besøg af karismatiske, søde og charmerende Roberto, søn af Pierluigi Talenti - også Luigi var med til at stifte konsortiet i 1967 - mens han prøvede at overtale Roberto til at få sin passion for vin til at gro. Det gik ikke så godt, Roberto ville nemlig være læge.Og han blev læge, han blev endda (lands)byen Montalcino’s by-læge, og hvad så med vinen? Heldigvis fik Roberto en søn, Riccardo, og mens hele familien holdt vejret og ventede på at Riccardo skulle blive stor nok til forhåbentlig at overtage roret, holdt Roberto både læge- og vinskansen intakt og det hele endte godt, det er nemlig i dag junior Talenti, dvs Riccardo, der står for hele balladen. I dette års udgave af Brunello Week er vi dog lykkes med at få Roberto til at deltage, som især Gildo er meget glad for. Han og Roberto har en særlig historie. Vi smager Talenti's Rosso i 2016 og Brunello i 2013 og 2012

 

Tassi... En selfmade man. Ejeren af Tassi hedder Franci og er på få årtier lykkes med at sætte sit meget inspirerende præg på både vin og by i Brunello-land. Udover at producere fantastisk vin, er det også ham der står bag "Drogheria Franci" - ja, dén Brunello-restaurant/vinbar der ligger lige overfor parkeringspladsen på toppen af Montalcino. Inde i La Fortezza er det også hans Brunello-restaurant og vinbar. Tre vinbutikker længere nede af gaden er det også blevet, og ved at blive, til (en eksisterende og to nye lokaler han netop har erhvervet). Han laver også honning og har for nylig købt yderligere 1 ha Brunello-jord i det 5-stjernede Castelnuovo dell'Abate. Vi smager hans Rosso i 2016 og to forskellige brunelloer i 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sign up to our newsletter

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* skal udfyldes

Se tidligere nyhedsbreve.

GET IN TOUCH

 

Address: Rysensteensgade 16,

DK-1564 Kbh V.

Email: lenoteca@lenoteca.dk

Phone: (45) 33114720

© 2018 Copyright L'Enoteca di Mr. Brunello. All Rights Reserved.

OPENING HOURS

 

Tuesday - Thursday: 6pm - 11pm Friday & Saturday: 6pm - 12pm

Closed: Sunday, Monday,

Public holidays