Producenterne 2019

Brunello Dinner

 

Producenterne kommer på besøg fra onsdag d. 13. til lørdag d. 16. marts

 

Conti Costanti, nu aka barnebarnet Andrea Costanti, er blandt Montalcino's ubestridte pionerer. I 1860'erne grundlagde Andrea's farfar, Tito Costanti, sammen med Biondi-Santi's skaber, Clemente Santi, forstadiet til hvad vi i dag alle kender som Brunello di Montalcino. Andrea, en mand i sin bedste alder, har udover æren af at videreføre Costanti-klanens Brunello også privilegiet af at være født ind i en familie, der var blandt de aller første til overhovedet at producere vin i Montalcino. Historien går helt tilbage til det 15. århundrede. Andrea kommer på besøg fredag og lørdag og vi kommer til at smage et helt særligt set-up, nemlig; Brunello di Montalcino 2003, 2005, 2006, og vi kommer til at smage Andrea's deklassificerede 2014-årgang (han har valgt ikke at lave Brunello) ved navn "Rosso Vermiglio" - OG som noget helt specielt får vi lov at smage 2015-årgangen anteprima........ Det er altså ret cool.

Cupano er ejet af ægteparret Ornella og Lionel som i slutningen af 1990'erne fik mulighed for at forfølge deres drøm om at købe vinmarker i Montalcino. Lionel er oprindelig fra Cognac og gik sine vinskoleår i Bourgogne hvor han mødte guru'en Henry Jayer, hvis filosofi han hurtigt tog til sig og gjorde til sin egen. Cupano er Brunello der kun har været på nye og gamle egetræsfade, således absolut 'moderne' og produceret som ville have gjort afdøde Jayer stolt; elegant intensiv og forførende. Vinene præsenteres af skønne Andrea Polidoro som udover at stå for Cupano's ansigt udadtil, også er den søn som Ornella og Lionel aldrig fik Vi smager i løbet af ugen Brunello årgang 2014, 2013 og 2011

Le Macioche er oprindelig en lille tiny-tiny producent, som stolt har lavet brunello siden 1980'erne. For et par år siden valgte ejeren at gå på pension og derfor at sælge. Brunello-marker er som mange vil vide, i vældig høj kurs, og han havde efterhånden på daværende tidspunkt ville sælge i nogle år, men ønskede at finde den helt rigtige køber. Den helt rigtige køber, i stand til at føre hans livsværk og filosofi videre. Det må sørme siges at være lykkedes. Det er ingen mindre end Famiglia Cotarelli som har købt huset. Patriarken Riccardo Cotarelli, som forlængst er anerkendt som én af Italiens absolut førende etnologer, står i spidsen. Vinene præsenteres af hans svigersøn Paulo de Carvalho og vi smager Brunello i 2008, 2007 og 2013 - I kan godt begynde at glæde Jer!

 

Talenti, sidste år fik vi besøg af karismatiske, søde og charmerende Antonella og Roberto, sidstnævnte søn af Pierluigi Talenti - også Luigi var med til at stifte konsortiet i 1967, og han prøvede ihærdigt at overbevise Roberto om at han da måtte være i stand til at få sin passion for vin til at gro, nok, så han kunne overtage styringen, når Luigi en dag måtte give slip. Det gik ikke så godt, Roberto ville nemlig være læge. Og han blev læge, han blev endda (lands)byen Montalcino’s by-læge, men hvad så med vinen? Heldigvis fik Roberto en søn, Riccardo, og mens hele familien holdt vejret og ventede på at Riccardo skulle blive stor nok til forhåbentlig at overtage roret, holdt Roberto både læge- og vinskansen intakt og det hele endte godt, det er nemlig i dag junior Talenti, dvs Riccardo, der står for hele balladen. Og det er også Riccardo der står for at præsentere dette års udgave af Brunello Week. Vi smager i løbet af ugen Brunello 2014, 2013 Riserva, 2013 og Trefolo (blend på primært Sangiovese + en smule syrah, canaiolo og colorino)

 

Vasco Sassetti... The blue label.. VS.. Den med den lange blå etiket, du ved den dér der bare er så god... Kært barn har mange navne, det gælder også her. Sidste år var Vasco ikke med og folk spurgte bekymret efter, hvor han mon var blevet af? Vasco Sassetti er historien om farmand Vasco, én af nyere Brunello-tids pionerer - han var med fra starten i 1970'erne, da Brunello-eventyret for alvor begyndte at tage fart. Den gamle Vasco.. Alle i byen kendte ham og nogle sendte endda lange, misundelige blikke efter ham. Han var nemlig beriget med marker i et af de aller bedste zoner i området, nemlig i det østlige og sydøstlige Montalcino, nærmere Castenuovo dell'Abate.

Nu 55-årge Massimo, Vascos søn, holdt sig gennem hele barndommen og frem til Vascos død i slutningen af 00'erne, helt tæt på farmand. Så da han som nogle og 40-årig måtte overtage den fulde drift, var han heldigvis klar. Det har årgangene der er kommet efter Vasco selv, flot demonstreret. Vi smager brunello 2011 Riserva, 2010 og 2010 Riserva

- og markerne? Dem har Massimo stadig, i hvert fald de fleste. Nogle af dem har han nemlig solgt til andre producenter, og der er det altså spændende at være med på en insider. Hos de som laver traditionel brunello, således kun lægger vinen på store fade, er der en slags Vasco'esk smag over dråberne. Det er alligvel interessant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* skal udfyldes

Se tidligere nyhedsbreve.

GET IN TOUCH

 

Address: Rysensteensgade 16,

DK-1564 Kbh V.

Email: lenoteca@lenoteca.dk

Phone: (45) 33114720

OPENING HOURS

 

Tuesday - Thursday: 6pm - 11pm

(Kitchen closes 9 pm)

Friday & Saturday: 6pm - 12pm

(Kitchen closes 9.30 pm)

 

Closed:

Sunday, Monday & Public holidays

© 2018 Copyright L'Enoteca di Mr. Brunello. All Rights Reserved.